fredag 16. januar 2015

Laktosefrie boller

5 dl vann
1 dl sukker
3 ss rapsolje
1/4 ts salt
1 pk tørrgjær
1/4 ts kardemomme
5 dl siktet hvetemel
4 dl grovbakstmel
1 dl havregryn (lettkokte)

Hell lunkent vann i en bolle,
tilsett sukker og ha tørrgjæren i.
La det "kose seg litt" noen minutter slik at tørrgjæren får svellet ut
(vanligvis tilsettes tørrgjær med det tørre, men dette trikset har jeg lært på youtube
av en italiensk kokkedame :D )
Tilsett de andre ingrediensene og rør det hele godt sammen, elt til deigen er passe seig.
Målene på mel er bare omtrentlige, du må se an hvor klissete deigen blir.
La deigen heve i 40 minutter til dobbel størrelse.
Trill de ut til boller og la heve i ytterligere 40 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader og la de steke i 10-15 minutter, til de blir gylne og fine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar