fredag 16. januar 2015

Snop og annet godt

Verdens beste karameller

Smelt 100 g meierismør,
tilsett 1.5 dl lys sirup og rør sammen.
Bland sammen 1 dl ekstra lettmelk
og 2 dl sukker, samt 1 ts vaniljesukker
og en klype salt. Rør dette inn i smørblandingen.
Kok opp under omrøring, og la koke i 6-8 minutter
til blandingen har tjuknet og karamellisert seg.
Jeg tilsatte noen få knekker med dronningsjokolade
for å få en fin brunfarge uten at det skulle smake
sjokolade.

Dekk et stekebrett med matpapir,
og hell røren jevnt over. La det stå kjølig til det har
stivnet, dette tar ca. en times tid.
Bruk en skarp kniv og skjær i passende biter.
Pakk de inn i cellofan eller bakepapir.

Karamellene blir nydelige på smak, de minner litt om
Smørbukk... Eller kanskje Rekrutt, om vi dypper
de i sjokolade? Det har jeg tenkt å prøve neste gang!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar