lørdag 17. januar 2015

Tacoaften

Taco er god mat til helgekosen. Det virker som de fleste lager det til fredagskosen,
men jeg syns lørdag er en enda bedre dag til Taco :)

Vi pleier å kjøpe ferdige tortillalefser, og en pakke med tacoskjell, saus og krydder, samt kjøttdeig.
Det er også godt med salatkylling :) Sistnevne varmer jeg og tilsetter litt av tacokrydderet.

Vi liker å ha mye rart på tacoen. Da jeg var liten og taco var forholdsvis nytt her i Norge,
foretrakk vi å kun ha tomatbiter på tacoen, og kanskje litt mais.
Da jeg ble voksen og flyttet hjemmefra, foretrakk jeg å ha mest mulig, spesielt etter at jeg begynte med tortillalefse. Sistnevnte er dessuten mye sunnere enn skjellene da skjellene er frityrstekte...
Lompene får du også som fullkorn - altså enda sunnere - og enda mer mettende.
Du kan lage tacoen så sunn du vil, du trenger ikke ha kjøtt i engang... Det finnes gode vegetar"kjøttdeiger" eller du kan bruke fisk. Laksetaco skal visstnok være kjempegodt, så det må vi prøve en gang.

I kveld bruker vi vanlig kjøttdeig. Dette er egentlig ingen oppskrift, men halvfabrikata... men jeg har likevel lyst til å dele måten jeg lager taco på - for jeg følger ikke helt oppskriften, men bruker en spesial som jeg lærte av min far da jeg var liten.

Først steker vi 400 gram kjøttdeig, tilsetter så posen med tacokrydder og et glass vann og koker opp så det tykner. Så tar vi halvparten av tacosausen som følger med og blander i, samt 2 ss tomatpure og 3 ss rømme. Vi rører og koker opp en gang til. Dette blir en veldig god og kremet kjøttsaus.

Vi varmer tortillalefser (som jeg har pakket inn i aluminiumsfolie så de ikke skal bli harde av stekeskorpe) og tacoskjell i ovnen på 225 grader. Pass godt på her, for tacoskjellene blir fort svarte :)

Vi skjærer opp grønnsaker. Det er valgfritt hva man vil ha. Barna mine er kresne, og en liker det og en annen liker det. Vi har derfor alt i forskjellige skåler, så kan man velge det man vil ha.
Jeg pleier å skjære opp cherrytomater (delt i to), agurk, issalat/hjertesalat/rapidsalat, løk, paprika, samt jeg rasper ost og har i en egen skål, samt mais i en egen skål.
Jeg har gjerne kjøpt inn nachochips og, det er så godt å dippe... derfor kjøper jeg gjerne også en krukke med chunky salsa - det er nydelig! Og en boks med rømme eller lignende. Denne gangen har jeg kjøpt ekstra lett rømme.

Så er det bare å sette fram på benken eller bordet, og alle kan forsyne seg med det de ønsker.
Jeg er ekspert på å wrappe tortillalefsene, så det blir jeg som får den jobben da. Mannen min har ikke helt fått teken på det. Hemmeligheten er å kjøpe store lefser - og legg en klatt med kjøttsaus i midten, deretter litt ost, litt rømme, litt salat. Pass på å ikke overfylle lefsen, for da blir det vanskelig å wrappe. Pakk så inn lefsen. Først tar du høyre del og vender stramt over fyllet, og så venstre del på samme måten. Så tar du toppen og ned, og bunnen og over, slik at alt sitter stramt og godt over.

Nydelig!

Hva skal du kose deg med i kveld?

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar